• Deň matiek
          • Deň matiek

          • Deň matiek je výnimočný sviatok. Na Slovensku a v mnohých ďalších krajinách ho slávime v druhú májovú nedeľu. Pripomína nám, že byť matkou je celoživotným poslaním a vzácnym darom. Má dlhú tradíciu, lebo sa slávil už v starovekom Grécku.

                      V našej ZŠ sme oslavovali Deň matiek v stredu 15. 5. 2024. Triedy 1. až 5. ročníka a ŠKD si pripravili krátky program plný lásky. Deti a pani učiteľky opäť ukázali svoju šikovnosť v tancoch, scénkach, spievaní, hraní na flaute a recitovaní. A že majú aj šikovné prstíky, sa mohli mamičky presvedčiť, keď im ich usmiate a šťastné ratolesti odovzdávali darčeky vyrobené z lásky.

                      Čo dodať na záver? Pre svet sme matkou, no pre svoju rodinu sme celým svetom. Sme vraj vedecky dokázanou liečivou silou. Nech máme aj naďalej mnoho liečivej sily pre naše deti - ochrániť ich pred negatívnymi vplyvmi zo všetkých strán v týchto náročných časoch.

             

            Mgr. Zuzana Šišuláková

            Fotoalbum

        • Monika úspešná v celoslovenskej súťaži! Gratulujeme!
          • Monika úspešná v celoslovenskej súťaži! Gratulujeme!

          • Cez víkend 11.5. a 12.5 2024 sa v Bratislave konali Majstrovstvá Slovenska v synchronizovanom plávaní, kde naša žiačka Monika Bobáková (III.A) dosiahla krásny úspech a vo svojej kategórii L3 získala 3 medaily – zlatú v povinných figúrach, striebornú v duo zostave a zlatú v tímovej zostave.

            Fotoalbum

        • Tretiaci varili puding
          • Tretiaci varili puding

          • V učebnici slovenského jazyka mali tretiaci za úlohu napísať recept na prípravu pudingu, ktorý si mali následne pod dohľadom dospelého uvariť. Žiaci III.B sa rozhodli pre dvojfarebný puding. Spoločne s pani učiteľkou si zabezpečili suroviny na prípravu a v piatok si vanilkový a čokoládový puding varili. Žiaci sa veľmi tešili nielen z chutne pripraveného pudingu, ale aj z vyzdobovania, keď si do misiek ukladali  rôzne ovocie a piškóty. Na záver chlapci prekvapili dievčatá tým, že všetok použitý riad umyli a pekne triedu upratali.

            PaedDr. Lýdia Chylová

            Fotoalbum

        • Poďakovanie!
          • Poďakovanie!

          • Ďakujeme pani Zuzke Havrilovej (ZUMI) za sadenice skorého kalerábu, neskorého kalerábu a póru! Tieto sadenice naši žiaci vysadia do vyvýšených záhonov, ktoré máme umiestnené v záhrade na školskom dvore.

        • Biologická olympiáda - okresné kolo
          • Biologická olympiáda - okresné kolo

          • Na okresnom kole biologickej olympiády v CVČ Malacky sa naša Laura Strečanská (VII. A) umiestnila na krásnom 4. mieste a je úspešnou riešiteľkou.

            Gratulujeme!

             

        • Sabrinka a Laura úspešné v celoslovenskej súťaži! Gratulujeme!
          • Sabrinka a Laura úspešné v celoslovenskej súťaži! Gratulujeme!

          • Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe v dňoch 3.5. až 5.5. 2024 v Púchove

             

            Úspechy Sabrinky Danihelovej

            2. miesto VF baton junior „Mary Poppins“

            3. miesto defilé baton junior „Columbia“

             

            Úspechy Laury Strečanskej

            1. miesto mini baton junior "Teen beach"

            2. miesto VF baton junior „Mary Poppins“

            3. miesto defilé baton junior „Columbia“

            3. miesto defilé baton senior "La bella mafia"

             

            Ďakujeme a gratulujeme!

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

          • Mesiac máj odštartoval ďalším športovým podujatím. Žiaci našej základnej školy sa spoločne s partnerskou školou ZŠ Jakubov zúčastnili v poradí 3. hracieho dňa Detskej ligy v malom futbale na bratislavských Pasienkoch. Našu základnú školu reprezentovali Boris Šimkovič (VIII.A), Nikolas Baláž, Jakub Malík Michael Marguš (všetci IX.A). Počínali si viac ako úspešne!

            V úvodnom stretnutí sme dokázali získať bod po výsledku 1:1 proti ZŠ Sokolíkova Bratislava. Doplatili sme na množstvo nevyužitých príležitostí. Víťazstvom 6:0 sme však už v ďalšom stretnutí proti ZŠ Pri kríži Bratislava svoje zaváhanie odčinili. V náš prospech vyznelo aj ďalšie meranie síl zo ZŠ Viničné – zvíťazili sme 2:0. V záverečnom vystúpení sme porazili rovnakým výsledkom v pomere 2:0 aj ZŠ Budmerice. Po skončení bojov v základných skupinách sme tak obsadili 1. miesto s bilanciou 12 víťazstiev, 2 remízy a 0 prehier. Bodový zisk sa zastavil na čísle 38 zo 42 možných.

            Vyraďovacia časť turnaja sa uskutoční 24. mája 2024. Vstúpime do nej v pozícii nasadenej jednotky. O výsledkoch Vás budeme informovať!

            Mgr. Dávid Malík

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Táto súťaž má krásnu a bohatú históriu. Jeho tvorcami a zakladateľmi sú operný spevák Peter Dvorský a básnik Peter Štilicha. Veria a dúfajú, že hlások, ktorý vychádza z hrdielok najkrajších ľudských bytostí, našich detí, nikdy nezanikne! Je to už 32. ročník speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne.

            Dňa 2. mája 2024 sa na našej škole  uskutočnilo školské kolo súťaže v speve ľudových piesní Slávik Slovenska. Žiaci si vybrali jednu pieseň zo Spevníčka a jednu podľa vlastného výberu. Súťaže sa zúčastnili žiaci 1. až 5. ročníka. V prvej kategórii to boli žiaci 1. až 3. ročníka a v druhej  kategórii to boli žiaci 4. až 6. ročníka. Bolo ťažké vybrať toho naj, keď všetci sa snažili spievať čo najlepšie. Nakoniec sa porota zhodla a tu máme víťazov.

            V 1. kategórii sa umiestnili žiaci:

            1. Alica Svetlíková (III.A)
            2. Melisa Vrbová (III.A) a Adelka Svetlíková (II.A)
            3. Tobias Baláž (II.A) a Miško Vrážel (I.A)

            V 2. kategórii sa umiestnili žiaci:

            1. Natália Ševcovová (IV.A)
            2. Melánia Noseková (IV.A)
            3. Martin Maxian (V.A)

            Výhercom blahoželáme!

            Mgr. Ľubica Hájek

             

            Fotoalbum